همشهری آنلاین: دبیر بیستمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی گفت: گزارش سیر کامل این دوره جشنواره و زندگینامه و کارنامه داوران و دبیران جشنواره به همراه آثار منتخب به دو صورت کتاب و الکترونیکی منتشر می‌شود.

قاسمی

سید فرید قاسمی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به استقبال چشمگیر اصحاب رسانه از مشارکت فعالانه در جشنواره بیستم مطبوعات، این دوره را در نوع خودش بی‌نظیر توصیف کرد.

تشکیل شورای سیاستگذاری

وی در توضیح نحوه تعیین و فعالیت اعضای شورای سیاستگذار گفت: برای تشکیل این شورا لیست بلند پایه‌ای از مدرسان دانشگاهی رشته علوم ارتباطات به همراه پیشکسوتان و فعالان شاخص رسانه ها تهیه شد لذا در چند مرحله این فهرست‌ها بوسیله گروهی غربالگری شدند که در نهایت فهرستی جامع که اعضای آن دارای تخصص لازم در رشته علوم ارتباطات بوده و اشراف کامل نیز به امور حرفه ای علوم ارتباطات (خبرنگاری، روزنامه‌نگاری و رسانه) داشتند منتخب شدند.

وی افزود: در ترکیب اعضای این شورا همچنین از گروه های سنی جوانان، میانسالان و کهنسالان نیز حضور دارند. براین باوریم یکی از اهداف جشنواره داور پروری است لذا جوانانی که کارنامه درخشانی در حوزه رسانه دارند در کنار میانسالان و پیشکسوتان با آداب داوری آشنا شده و در جشنواره های بعدی این افراد قادرند داوری جشنوراه ها را به عهده گیرند.

چهار بخش وی‍ژه به این دوره جشنواره اضافه شد

قاسمی از بخش های حماسه سیاسی و اقتصادی،شهدای مطبوعات، پیشکسوتان و پاکیزه نویسی زبان فارسی به عنوان چهار بخش وی‍‍ژه جدید در این دوره یادکرد.

وی هدف از برگزاری جشنواره مطبوعات را ارتقا و تقویت حرفه روزنامه‌نگاری و خبرنگاری دانست و گفت: اینگونه جشنواره‌ها رقابت سازنده و بالندگی را به همراه خواهد داشت.

به گفته قاسمی نمایش خوبی‌های اثر، انتقال تجربه با محک آثار، الگو سازی و شیوه آموزش از دیگر اهداف این جشنواره است.

دبیر بیستمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاریها اظهار داشت: از جمله تفاوت های این دوره با دوره های قبل انتخاب دبیر جشنواره توسط شورای هماهنگی صنوف مطبوعاتی، اضافه شدن بخش‌های ویژه به موضوعات مختلف و ارسال آثار از طریق اینترنت به دبیرخانه است.

به گفته قاسمی، این جشنواره در دو بخش اصلی شامل مطبوعات، خبرگزاری‌ها، پایگاه‌های اطلاع‌رسانی سراسری در بخش اول، و مطبوعات محلی و منطقه ای بخش دوم برگزار شده است.

شاخصه‌های ارزیابی آثار

دبیر بیستمین جشنواره مطبوعات،خبرگزاریها و پایگاه‌های اطلاع رسانی در مورد ملاک ارزیابی آثار در این دوره گفت: در شاخصه‌های عمومی مد نظر عمدتا اصول حرفه‌ای در خبر، گزارش، تیتر، تصویر و... مراعات می‌شود.

قاسمی افزود: در مرتبه دوم در هر جشنواره تعاریفی وجود دارد لذا در این جشنواره چنانچه دو اثر به لحاظ رعایت اصول حرفه‌ای و نگارش خبری و مطبوعاتی برابر باشند درنهایت اثری که به خانه و خانواده، ترویج بحث ازدواج، فرزندآوری، باورهای میهنی و دینی، ترویج فرهنگ غنی ایرانی اسلامی و به وحدت و انسجام کشور پرداخته باشند اولویت انتخاب دارند.

داوران از کم و کیف آثار رضایت دارند

دبیر جشنواره اظهار داشت: با مذاکره‌ای که با تعدادی از داوران برخی بخش‌های مختلف جشنواره داشتم به میزان زیادی داوران از کم و کیف آثار رسیده رضایت داشتند و همگی آنها از میزان استقبال اصحاب رسانه از جشنواره حیرت زده شده‌اند.

قاسمی یادآور شد: داوران بخش‌های مختلف بعضا از پیشکسوتان و فعالان حرفه‌ای عرصه رسانه هستند و بدون شک ابراز رضایت آنها از آثار رسیده بیانگر رعایت اصول حرفه‌ای در آثار است.

استقبال اصحاب رسانه از جشنواره بیستم مطبوعات

دبیر بیستمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی مجموع آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره را 10 هزار و 275 اثر عنوان کرد و گفت: ارسال این میزان اثر نشانگر استقبال چشمگیر و اقبال از این رویداد است.

قاسمی اظهار کرد از میان آثار دریافتی3 هزار و 971 عنوان از تهران و 6هزار و 286 اثر از سایر استان ها به این جشنواره رسیده است.

وی همچنین تعداد شرکت‌کنندگان در این جشنواره را چهارهزار و552 نفر عنوان کرد و گفت: از این تعداد یکهزار و 832 نفر از تهران و 2هزار و 720 تن از سایر استان‌ها در جشنواره شرکت کرده اند.

آثار برترین‌های جشنواره به صورت کتاب و الکترونکی منتشر می‌شود

قاسمی در بخش دیگری از این گفت و گو به مراحل و روند برگزاری این دوره جشنواره اشاره کرد و گفت: در صدد هستیم گزارش سیر کامل این دوره جشنواره بصورت لحظه به لحظه همراه با زندگینامه و کارنامه داوران و دبیران جشنواره به همراه اثار منتخب در یک کتاب جمع‌آوری و منتشر شود.

وی یادآور شد: معمول سال های گذشته این بوده که موارد فوق فقط بصورت کاغذی به چاپ می رسید اما امسال علاوه بر تدوین کتاب چاپی، بصورت الکترو نیکی نیز این کار انجام و اطلاع‌رسانی می‌شود.

به گفته دبیر جشنواره مراحل اولیه کتاب شامل تهیه و تدوین زندگینامه و کارنامه داوران و دبیران و دست اندرکاران جشنواره اماده شده و پس از مشخص شدن برترین‌های جشنواره تمامی این آثار نیز در این کتاب به چاپ خواهد رسید و در اخیتار علاقه مندان قرار می‌گیرد.

پیش بینی قاسمی این بود که این کتاب یک ماه بعد از اختتامیه جشنواره در اختیار جامعه رسانه کشور قرار گیرد.

نمایشگاه مطبوعات نمایش تولیدات رسانه‌هاست

وی در ادامه به تفاوت های برگزاری جشنواره و نمایشگاه مطبوعات اشاره کرد و گفت: برگزاری چندین ساله این دو رویداد باهم این تصور را در اذهان ایجاد کرد که جشنواره و نمایشگاه مطبوعات یکی هستند.

وی افزود: جشنواره مطبوعات روند داوری آثار اصحاب رسانه و صرفا یک رویداد علمی و حرفه‌ای است در حالیکه نمایشگاه مطبوعات نمایش غرفه بندی تولیدات مطبوعات و رسانه‌های کشور است.

وی یادآور شد مقررشد شده از این پس این دو رویداد بصورت مجزا و با فاصله از هم برگزار شوند.

جوایز جشنواره بیستم با نظرسنجی از اصحاب رسانه تعیین می‌شود

دبیر جشنواره بیستم در ادامه در توضیح میزان جوایز درنظر گرفته شده به برترین‌های جشنواره امسال گفت: در شورای سیاستگذاری جشنواره موضوع نوع و میزان جوایز و هدایا به برترین ها مورد بررسی قرار گرفت لذا با نظر اعضا مقرر شد نوع آن با نظر سنجی از اصحاب رسانه مشخص شود لذا این موضوع هم اکنون نیز درمرحله جمع‌آوری نظرات و پیشنهادات است.

به گفته قاسمی آنچه مسلم و محرز است اینکه میزان هدایای نقدی امسال جشنواره کمتر از سال گذشته نخواهد بود.

دبیر جشنواره تاکید کرد: تلاش ما این است که از زحمات اصحاب رسانه در تهیه آثار به نحو شایسته و مطلوب قدردانی شود.

اختتامیه جشنواره بیستم مطبوعات سوم اسفند برگزار می‌شود

دبیر بیستمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع رسانی در خاتمه با قدردانی مجدد از اصحاب رسانه به جهت استقبال از این دوره جشنواره، گفت: مراسم پایانی جشنواره بیستم سوم اسفندماه سال جاری در تالار وحدت تهران برگزار می‌شود.

قاسمی ابراز امیدواری کرد با تلاش دبیران و داوران هر بخش، آثار مورد بررسی قرار گرفته و در مراحل نهایی هرچه زودتر برترین ها مشخص شوند.

کد خبر 248204
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار رسانه و روزنامه‌نگاری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز